Hoppa till sidans innehåll

Regler för tävlande av ridskolehäst i lagtävlingar


Några av våra duktiga ridskolehästar har varit ute och representerat Ljungskile Ridklubb i lagtävlingar. I första hand är det division III (Bohuscupen) som avses. Bohuscupens målgrupper är just lektionsryttare på lektionshäst och privatryttare i början av sin tävlingskarriär (läs mer). Där är det en fördel att ha med ett ridskoleekipage, eftersom man då får vara fyra i laget istället för tre.

Om deltagande i division II skall vara aktuellt, krävs att ryttaren först har varit med i Bohuscupen i samma gren, och helst på samma häst.

  • eleven rider i specialgrupp (och tränar där hästen i både hoppning och dressyr)
  • eleven rider lektion minst en gång i veckan
  • elev och förälder förbinder sig att hjälpa till som funktionärer vid våra tävlingar
  • elev har fått klartecken av ridläraren
  • elev och/eller förälder skall helst ha grönt kort (i undantagsfall kan någon annan förälder stå för grönt kort till elev under 13 år) samt licens
  • förälder själv transporterar hästen

Uppdaterad: 16 MAR 2009 11:40 Skribent: Kristina Kihlman

 

 

 

 

Våra sponsorer:

 

 

 

 

blobid55.png

blobid52.png 

 

imagebsu2t.png

 

imager3k7.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ljungskile RK - Ridsport
Skarsjövägen. 16
45991 Ljungskile

Kontakt:
Tel: 052222246
E-post: ljungskileridklubb@h...

 

 

 

Som medlem i Ljungskile Ridklubb har du en olyksfallsförsäkring via Folksam.Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet. Den som har råkat ut för ett olycksfall ringer själv (alternativt målsman) till Folksam på 0771-950 950 och anmäler olycksfallsskadan alternativt gör en skadeanmälan via folksam.se/ridsportDet innebär att vi som förening inte längre ska anmäla olycksfallet.