Hoppa till sidans innehåll

Ridning för funktionshindrade


 Rampen ute vid stallet


Det kanske inte är så konstigt att ridning är Sveriges största handikappidrott med flera tusen utövare? Att sitta på hästryggen påverkar både balans, styrka, koordination, perception, symmetri, rörlighet och självförtroende positivt. Umgänget med hästar är något alldeles speciellt! 

 

Ljungskile ridklubb har under många års tid erbjudit ridning för funktionshindrade. Här kan du rida, både enskilt och i grupp, på våra trygga och välskolade hästar. Dagtid som helg.

  

Det är lätt att ta sig runt i stall och ridhus och det finns handikappramper både ute och inne i ridhuset. Vår personal är välutbildad och det finns ledare på plats.

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer: 

Ljungskile ridklubb

Skarsjövägen 16

459 91 Ljungskile

Tel. nr: 0760-224757

 

E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 22 APR 2022 07:57 Skribent: Kristina Egerdal

 

 

 

 

Våra sponsorer:

 

 

 

 

blobid55.png

blobid52.png 

 

imagebsu2t.png

 

imager3k7.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ljungskile RK - Ridsport
Skarsjövägen. 16
45991 Ljungskile

Kontakt:
Tel: 0760224757
E-post: ljungskileridklubb@h...

 

 

 

Som medlem i Ljungskile Ridklubb har du en olyksfallsförsäkring via Folksam.Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet. Den som har råkat ut för ett olycksfall ringer själv (alternativt målsman) till Folksam på 0771-950 950 och anmäler olycksfallsskadan alternativt gör en skadeanmälan via folksam.se/ridsportDet innebär att vi som förening inte längre ska anmäla olycksfallet.